Hosting wordt vaak nog onderschat en is toch belangrijker dan je denkt. Vooral als je echt bezoekers begint te genereren en je website steeds groter en groter wordt.

Daarom hebben wij de 5 beste hosting providers voor je wordpress website op een rijtje gezet.

 

Veiligheid, uptime, snelheid en support is in onze ogen het belangrijkst.

 

Ik zal even kort de 4 punten met je doornemen waarom deze zo belangrijk zijn. Voor hosting gaan we meestal op zoek naar de goedkoopste omdat we niet goed weten hoe belangrijk het kan zijn.

Wij hebben al genoeg klanten gehad die bij een goedkope host zaten en nadat ze dus echt bezoekers begonnen te krijgen steeds meer problemen kregen met hun hoster.

Veiligheid – Een goede hosting biedt ook veiligheid aan tegen hackers, automatische backups maakt en helpt met optimalisatie. Zelf je website onderhouden moet natuurlijk ook maar de hoster moet hier ook zeker zijn aandeel in hebben.

lees hier meer over waarom website onderhoud belangrijk is.

Uptime – Dit is de tijd dat de servers online zijn en jouw website gewoon doordraait. Je zou het niet verwachten maar er zijn hosting bedrijven waarbij je website regelmatig offline is.

Snelheid – In de loop der jaren is het geduld voor het laden van je pagina drastische gedaalt van ongeveer 8 tot 2 seconde. Na 2 seconde is de kans groot dat de bezoeker weg gaat. Hosting is niet helemaal verantwoordelijk voor de snelheid van je website maar speelt wel degelijk een rol. Je eigen website optimaliseren is ook zeker nodig.

Support – De website is 24/7 aan het werk dus er kan ook 24/7 wat mis gaan. Altijd fijn als er dan iemand klaar staat die je kan helpen.

 

Kwaliteit boven kwantiteit: Siteground web hosting.

 

Alle punten hierboven zijn bij  Siteground perfect. Siteground is een van de specialisten als het aankomt op WordPress hosting Ze monitoren je website 24/7 voor hackers, hebben de of een van de snelste servers, een support die 24/7 bereikbaar is en een uptime van 99%.

Voor ons reden genoeg om bij Siteground te blijven. Op de site zie je nog veel meer over de voordelen van Siteground.

De link is een affiliate link dus wij krijgen hier een commissie over. Dit doen we overigens alleen bij Siteground omdat wij het zelf ook gebruiken en in onze ogen ook een van de betere is.

Dan weet je ook gelijk de nummer 1 van het lijstje.

 

 

1. Siteground Web hosting

Siteground is dan toch wel een van de populairste webhosting bedrijven ter wereld. Het is niet de goedkoopste, maar zoals we al zeiden kwaliteit boven kwantiteit.

Siteground heeft ook een van de beste reviews op het internet. Je zal er bijna geen negatieve reacties over vinden.

Wat Siteground zo goed maakt:

Flexibiliteit van de support: Ze zijn netjes, beleefd en geduldig. Ze helpen je gelijk met je probleem en het is vaak ook nog is binnen een paar minuten opgelost.

Live chat: Ze zijn 24/7 actief en de gemiddelde wachttijd is ook nog is onder de 2 minuten. Je kan contact met ze opnemen via de telefoon of via de PC.

Snelheid: Siteground heeft 3 datacenters. Een in Nederland, een in Chicago en een in Singapore. Zover ik weet zijn er niet veel die dat wereldwijd hebben. Wij hosten gewoon in Nederland omdat we ook het meeste contact hebben met Nederlandse mensen.

Extra veiligheid: Als je een pakket afneemt krijg je er een gratis optimalisatie plugin bij die je website. De SG Optimizer. Het optimaliseren je PHP, HTML en cached je website voor optimale snelheid.

Ook scannen ze je website 24/7 op hackers en als er wat aan de hand is grijpen ze in en brengen ze je op de hoogte.

Het  goedkoopste pakket begint al vanaf €3,95 per maand. je krijgt dan wel een 50% korting op je eerst contract. Ook al is het Growbig pakket misschien net iets te groot raden wij die wel aan.

Je krijgt dan alle Premium Features zoals de optimizer en de 24/7 monitoring.

Wil je meer informatie over Siteground.. Ga dan naar hun website via de link: Siteground

 

2. Godaddy

 

 

GoDaddy is toch wel een van de grootste hosting bedrijven. Met hun ‘speciale’ WordPress pakketten staan ze erg sterk in de markt. De hosting is dan speciaal gemaakt voor WordPress voor een nog snellere website.

 • Speciale WordPress pakketten
 • Support in Nederlands (telefonische en mail)
 • Hoge kortingen
 • Eigen website bouwer

 

 

 

Pakketten beginnen vanaf €3,99 voor de basis. Ook hier raden we aan om voor het Deluxe pakket te gaan. Je krijgt net iets meer voor die ene euro per maand.

De website van Godaddy: Godaddy

 

 

3. Wp Engine

 

 

Wp Engine staat bekend om hun kwaliteit en behoren daarom ook tot de beste hosting providers voor WordPress. Veiligheid is top, snelheid is goed, hebben meer dan 80,000 klanten in ongeveer 140 landen en je krijgt ook gratis plugins om je website te optimaliseren.

 • Automatische backups
 • 24/7 Support
 • Optimalisatie plugins
 • Beveiliging

De rede dat we Wp Engine toch niet op nummer 2 hebben gezet is dan vanwege de prijs. Ze zijn een stuk duurder dan de rest maar je krijgt er zeker wat voor terug.

 

 

Zoals gezegd WP Engine is een stuk duurder dan de rest. Maar je krijgt er zeker wat voor terug. Heb je het Budget en wil je echt niks te maken hebben met hosting, dan is Wp Engine een goede keus.

De website van Wp Engine: Wp Engine

4. Hostgator

 

 

Hostgator speelt lang mee in de top van de webhosters. De prijzen van Hostgator zijn ook wel gunstig voor hetgeen wat je krijgt.

 • Goede uptime van 99%
 • 45 dagen niet goed, geld terug garantie
 • Gratis website builder
 • Coupons voor Google ads etc.

Ook Hostgator is een prima hosting provider, niks mis mee. De prijzen zijn wel erg goedkoop maar let op, het is een korting dus eenmalig.

De website van Hostgator: Hostgator

5. Bluehost

 

 

Bluehost is ook een leider in deze industrie. De eigenaar van Hostgator heeft ook zijn aandeel gehad in de opbouw van Bluehost. Bluehost is ook een van de goedkopere op maand basis en heeft altijd leuk acties.

 • Gratis domein bij je hosting paket
 • Gratis Website builders
 • 1-Click WordPress instalatie
 • $150 Google Adwords tegoed

De website van Bluehost: www.bluehost.com

 

En de beste is…

 

Wat nu precies de beste hosting provider voor je wordpress website is, is lastig te zeggen. Het zijn alle 5 super goede bedrijven.

Nogmaals onze voorkeur gaat wel uit Siteground omdat we daar al een tijd zitten en gewoon super tevreden zijn over de diensten.

Heb jij een andere goede hosting waar je tevreden over bent. Laat dan even een reactie achter, misschien komt die ook wel in het rijtje te staan 😉

Heb je dit artikel gelezen omdat je er aan zit te denken om een website te beginnen? Zo ja dan is dit artikel ook wel wat voor je: Hoe begin ik mijn eigen website

 

Pin It on Pinterest