Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie om meer uit je website te halen

Conversie optimalisatie heeft zich de afgelopen de afgelopen jaren flink ontwikkeld. Voorheen was een opvallende kleur al voldoende om snel de aandacht te trekken van een bezoeker. Nu nog steeds, maar omdat de aandachtsspanne van de internet gebruikers steeds korter wordt moeten wij ons ook gaan aanpassen.

Het tactische plaatsen van de knoppen kan zeker je conversie verhogen maar het zou niet het enige mogen zijn dat je aanpast om je conversie te verbeteren. Het plaatsen van afbeeldingen op tactische plekken, hoe de foto er uit ziet speelt een rol in het gedrag van de bezoeker, pakkende headers die gelijk duidelijk en kort zijn en nog veel meer triggers die je een conversie kan opleveren.

Het verbeteren van je conversie bestaan uit allemaal kleine factoren.

Inmiddels is conversie optimalisatie een markt geworden, er zijn bedrijven die maar een dienst aan bieden en dat is het constant verbeteren van de conversie. De statistieken verbeteren van je website is geen hogere wiskunde maar ook zeker niet gemakkelijk.

Gelukkig hoef je niet opnieuw het wiel uit te vinden want er zijn al zat testen gedaan door marketeers en universiteiten naar het gedrag op het internet. Ook wij hebben de afgelopen 2 jaar getest om te kijken wat nu wel en niet werkt en met die informatie designen wij ook onze websites.

Wat is een conversie?

Een conversie is als een bezoeker een actie onderneemt die jij als doelstelling hebt. Bijvoorbeeld, een webshops wilt graag dat een bezoeker een artikel koopt, koopt die gene dan een artikel dan noemen ze dit een conversie.

Het hoeft niet perse een verkoop te zijn maar dat is vaak wel de conversie die iedereen wilt. Er zijn veel verschillende soorten conversies, een opt-in voor je nieuwsbrief, het doorklikken naar de andere pagina of iets dergelijks. Een conversie kan je eigelijk zelf bepalen, de een is gemakkelijker dan de andere.

Maar om je conversie te verbeteren moet je zowel de grote als de kleine conversies bij houden. want soms ligt het probleem helemaal niet waar je denkt dat die ligt en door je conversie te meten kan je dus achterhalen wat je moet aanpassen voor een betere conversie.

Conversie Ratio

Conversie ratio is het aantal conversies in procenten. Stel er komen maandelijks 1000 bezoekers op je website en 10 mensen kopen daar uit eindelijk iets van. Dan is jouw conversie ratio 1%. Met deze getallen kan je ook uit rekenen wat een conversie jouw kost.

Als je gebruik maakt van Google Adwords dan betaal je per klik. Aan de hand van jou conversie ratio kan je uit rekenen hoeveel elke klik maximaal mag kosten zodat je geen verlies maakt.

Conversie en SEO

Google wilt graag het beste geven aan zijn bezoekers. Een website die goed converteert staat bij Google hoog aan geschreven. Een beloning vanuit Google is vaak een hogere ranking in de zoek machines wat weer resulteert in meer bezoekers.

Een website die goed navigeert is, is vaak ook een website die goed converteert. Misschien ken je de quote wel: Simplicity is everything. Wij ondernemers hebben vaak de drang om alles te willen vertellen over ons product. Logische want we zijn er trots op en dat is ook helemaal niet verkeerd maar te veel informatie kan juist averechts werken.

Hoe krijg ik een goede conversie optimalisatie?

We hebben wat voorbeelden voor je klaar gezet die je gelijk kan toepassen. Wil je je conversie nog beter maken dan hebben we ook allemaal artikelen waar uit je meer informatie kan halen.

A/b split testen

Split testen is een van de bekendere manieren om te kijken wat beter werkt. Er zijn veel plugins voor maar soms zit het ook in je thema, net zoals bij Divi.

Google Analytics

Met Google analytics kan je je doelstellingen maken en meten. Je plakt de code in je header en de rest wordt eigelijk voor je gedaan. Google Analytics is een van de betere manieren om je conversie te meten en uit eindelijk te verbeteren.

User testing

User testing is ook een manier om je conversie te meten en te verbeteren. Het nadeel hiervan is wel dat het behoorlijk duur kan zijn. Dit zijn de bedrijven waar ik het in het begin over had. Bedrijven die zich 100% focussen op conversie en dat ook verbeteren voor andere websites.

 

 

5 SEO Tools om je website beter te laten ranken in 2019

SEO (Search engine optimisation) is een long term project, je website optimaliseren doe je niet zomaar. Je domein moet sterker worden, je website moet gebruiksvriendelijk zijn zowel zoekmachine als bezoeker en er moet ook waardevolle content geleverd worden. Dit zijn...

De meest populaire WordPress websites

Vroeger was het vrij bekend: WordPress is voor Bloggers en kleine informatieve websites. Dit is in de afgelopen jaren drastisch veranderd en beheren grote bedrijven en artiesten de meest populaire WordPress websites. De ontwikkelaars hebben sinds 2003 grote stappen...

Website aanmelden bij Google

Website aanmelden bij Google Je hebt een mooie website gebouwd en je bent hier trots op. Een ding wat we dan allemaal graag willen is onze website goed vindbaar maken via Google. Je hebt de juiste keywoorden gebruikt, goede content gecreëerd en je design netjes, strak...

Waar haal ik webdesign inspiratie vandaan voor mijn eigen website

Dit artikel is meer voor de website bouwers of de doe het zelf ondernemers. Je kan al gemakkelijk je eigen WordPress website beginnen een binnen een aantal uur kan je website al online staan. Kies een domein naam, schaf een hosting aan, doe wat inspiratie op (zoals ik...

4 SEO tips voor nieuwe website

Om met je nieuwe website te scoren in de zoekmachines moet je wel geduld hebben en consistent blijven. Nu de laatste jaren online marketing steeds bekender is geworden en je er ''gemakkelijker'' een business mee kan op bouwen dan 5-10 jaar geleden is de concurrent...

Intern Linkbuilding verbeteren met Yrwebsite

(intern) linkbuilding speelt een belangrijke rol in SEO. intern linkbuilding zorgt voor een mooie structuur zodat je gemakkelijk naar alle pagina's kan binnen een paar klikken. Extern linkbuilding is off-page SEO en dat houdt in dat andere websites linken naar jouw...

Top 7 Linkbuilding tips 2018

Linkbuilding is cruciaal als je hoog wilt scoren op de moeilijke zoekwoorden. Backlinks zijn er op allerlei verschillende manieren te krijgen en vaak is het zo dat hoe moeilijker de backlink te krijgen is des te meer die waard is. Als je website de juiste backlinks...

SEO checklist: 10 tips om beter te scoren in Google

Wil jij je pagina's of artikelen hoger laten ranken in Google? Gebruik dan onze SEO Checklist. Wil je echt slagen in Google dan is on-page SEO zeker nodig. Kwalitatieve content voor je bezoeker is nog belangrijker maar als Google niet weet waar het overgaat dan zal je...

WordPress website mobiel vriendelijk maken?

Er wordt als maar meer gezocht op de telefoon en tablet. Volgens de statistieken van Statista.com komt 51% van al het website-verkeer via een mobiele telefoon, met als leider Azië waar meer dan 65% van al het verkeer vanaf een smartphone komt. Een paar jaar geleden...

WordPress afbeeldingen optimaliseren – Top 5 plugins

WordPress afbeeldingen optimaliseren hoort ook bij het onderhouden van je website. Meestal scheelt het al meer dan de helft als je de afbeeldingen optimaliseert. Ben je op zoek naar een plugin waarmee je je afbeeldingen kunt optimaliseren om je website nog sneller te...

Pin It on Pinterest