SEO - Search Engine Optimisation

Wat betekent SEO?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimisation. In de praktijk is het je website optimaliseren voor de zoekmachine’s zoals Google, Bing en Yahoo zodat je gratis, organische bezoekers kan krijgen op je website. Er zijn heel veel kleine factoren die je kan verbeteren om je SEO te verbeteren. Wij nemen hier onder de grootste factoren door en leggen je kort uit wat SEO is en wat je ermee kan bereiken.

Verschil SEO en SEA

SEO wordt soms nog vergelijken met SEA. Voordat we dieper op SEO ingaan zal ik je het verschil tussen SEO en SEA (Search Engine Advertising) uitleggen.

SEO en SEA

De resultaten die als eerst komen zijn de betaalde resultaten. De resultaten daaronder zijn de resultaten die via Google’s algoritme worden bepaald. Via Google Adwords kan je dus een betaalde campagne opzetten en snel hoog scoren in de zoek resultaten. Hier gaan we niet veder op in maar het is wel mogelijk.

Hoe werkt SEO?

Je kan je website optimaliseren voor zoekmachines zodat je sneller/gemakkelijker boven aan komt in de zoek resultaten. Aan de hand van hun eigen algoritme selecteren ze dus het beste voor hun bezoekers.

Een website kan je wel vergelijken met een bibliotheek. Je hebt allemaal verschillende categorieen, met verschillende onderwerpen en die onderwerpen hebben natuurlijk weer sub-onderwerpen en ga zo maar door. Het is belangerijk om de zoekmachine te leiden naar het antwoord dat de bezoeker zoekt.

Je heb dus de categorieen gemaakt en gaat nu dus pagina’s en posts schrijven met kwalitatieve informatie. De pagina’s en de posts zijn weer goed te vergelijken met het boek.

Een boek heeft een titel (de pagina titel) die het onderwerp duidelijk maakt en heeft text (inhoud van de pagina) die dieper op het onderwerp in gaat. Je kan refereren (link building) naar andere boeken of pagina’s die gerelateerd zijn aan het onderwerp.

Door dat boek A naar B linked, zal de zoekmachine er van uit gaan dat boek B ook kwalitatieve content bevat en zo bouw je dus autoriteit op, op het internet en zal je hoer scoren in de zoekmachines.

Hoe scoor ik dus hoog?

Dit was een korte uitleg over SEO. het bestaat uit veel meer maar nu begrijp je wel ongeveer hoe SEO werkt en wat het is.

Bij Google gaat het om de beste antwoorden voor te leggen aan hun bezoeker op zo een gebruiksvriendelijk mogelijk manier.

Je hebt Onpage- en Offpage SEO.

Onpage SEO is alles op je website. Denk dus aan de titels, content, snelheid, intern linken en eigelijk alles wat het makkelijk maakt voor de bezoeker en de zoekmachine zelf.

Offpage SEO is alles buiten je website. Een goede reputatie opbouwen door wat andere mensen zeggen over jouw website. Een van de belangrijkste factor is linkbuilding. Links die van een andere website komen en naar jouw refereren.

Website aanmelden bij Google

Website aanmelden bij Google Je hebt een mooie website gebouwd en je bent hier trots op. Een ding wat we dan allemaal graag willen is onze website goed vindbaar maken via Google. Je hebt de juiste keywoorden gebruikt, goede content gecreëerd en je design netjes, strak...

4 SEO tips voor nieuwe website

Om met je nieuwe website te scoren in de zoekmachines moet je wel geduld hebben en consistent blijven. Nu de laatste jaren online marketing steeds bekender is geworden en je er ''gemakkelijker'' een business mee kan op bouwen dan 5-10 jaar geleden is de concurrent...

Intern Linkbuilding verbeteren met Yrwebsite

(intern) linkbuilding speelt een belangrijke rol in SEO. intern linkbuilding zorgt voor een mooie structuur zodat je gemakkelijk naar alle pagina's kan binnen een paar klikken. Extern linkbuilding is off-page SEO en dat houdt in dat andere websites linken naar jouw...

Top 7 Linkbuilding tips 2018

Linkbuilding is cruciaal als je hoog wilt scoren op de moeilijke zoekwoorden. Backlinks zijn er op allerlei verschillende manieren te krijgen en vaak is het zo dat hoe moeilijker de backlink te krijgen is des te meer die waard is. Als je website de juiste backlinks...

SEO checklist: 10 tips om beter te scoren in Google

Wil jij je pagina's of artikelen hoger laten ranken in Google? Gebruik dan onze SEO Checklist. Wil je echt slagen in Google dan is on-page SEO zeker nodig. Kwalitatieve content voor je bezoeker is nog belangrijker maar als Google niet weet waar het overgaat dan zal je...

Google Analytics voor beginners

Google analytics is een tool om te kijken wat je bezoekers precies doen. Waar scoor je hoog op, welke pagina's haken ze af, via welke knoppen gaan ze door enzovoorts. Met deze informatie over je website kan je dus precies kijken wat wel en niet werkt op je website....

Pin It on Pinterest