Wil je graag je eigen website beginnen en daarmee geld verdienen? Dan ben je niet alleen.

Er zijn zat mensen die graag hun eigen website willen beginnen en daarmee een leuk of misschien zelfs wel een full-time inkomen willen genereren.

Via Google zijn er zat websites te vinden waar ze veel waardevolle informatie weggeven die je kan gebruiken om je eigen website te maken en daarmee dus ook wat geld te verdienen. Net als dit blog stuk bijvoorbeeld.

Een tip die ik je alvast kan meegeven is: Creëer waarde en probeer niet alleen maar je product te verkopen.

Voordat je je website begint is het handig om een aantal dingen op en rijtje te zetten. Welke doelgroep wil je bereiken, welke waarde wil je weg geven en is er überhaupt wel een markt waar je waarde voor wilt leveren.

Hoe begin je je eigen website

Heb je al een website? Sla deze stap dan over en ga door naar 5 manieren om geld te verdienen met je website. Krijg je geen of weinig bezoekers? Lees dan nog even door.

Moet je nog een website maken? Lees dat dan in dit blog stuk.

3 bronnen om bezoekers te krijgen naar je website.

Bezoekers vanuit Social Media

Social Media is erg krachtig vooral om op de korte termijn bezoekers te trekken naar je website. Er zijn veel bedrijven die afhankelijk zijn van Social Media en eigenlijk niet eens gebruik maken van Google’s zoekmachine.

Bekende Social media kanalen zijn Facebook, Twitter, Pintrest, Instagram, Youtube en Reddit. Daarnaast zijn er nog tig andere Social Media platformen die je kan gebruiken om mensen te laten weten van je online aanwezigheid. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat je er wel actief op moet zijn wil je daadwerkelijk mensen krijgen op je website.

Dit is helaas geen uitgebreide handleiding over hoe je je Social Media account moet groeien maar voor Facebook hebben we hier wel een goed blog stuk van de Internet Marketing Universiteit over Facebook.

Hoe krijg ik meer bereik op Facebook?

Wil je toch een cursus aanschaffen zodat je alles mooi in een stappenplan krijgt aan geleverd dan kan ik je aanraden om een product van hun te kopen. Er staan waardevolle informatie in en ze weten waar ze over praten.

Bezoekers vanuit Google

Door hoog te ranken op Google (wat zeker niet gemakkelijk is maar zeker wel haalbaar) kan je gratis bezoekers krijgen op je website. Zie het als een een winkel in een drukke straat waar je eigenlijk geen huur voor hoeft te betalen. Ideaal toch?

Maar Google heeft dan wel zo zijn ”regels” daarvoor. Google’s hoofdregel is de beste informatie aanbieden voor hun gebruikers.

Lever jij dus goede waardevolle content dan zal Google dit merken aan het gedrag van de bezoekers. Blijven ze lang op je site, laten ze een reactie achter, navigeren ze makkelijk van pagina naar pagina. Dit zijn ook allemaal dingen waar Google naar kijkt op het selecteren van hun informatie.

In ieder geval hier onder 3 tips om hoger in Google te scoren.

Long tail keywords

Long tail Keywords zijn eigenlijk zoek opdrachten van meer dan 3 woorden. Hierboven een goede foto over Long tail keywords. De zoekresultaten op 1 woord is vele malen hoger maar de kans op conversie is heel laag. Hoe specifieker het zoekwoord hoe groter de kans op conversie is.

Waar kan je die Long tail keywords dan vinden, denkje dan? Je kan het via de Google keyword planer doen maar ook gewoon makkelijk via Google’s pagina zelf.

 

Het keyword is website maken. Scrol naar beneden en je ziet allemaal zoekopdrachten gerelateerd aan website maken. Dit is een gemakkelijke manier om je keywords te vinden. Zoek er een aantal en begin daar over te schrijven. Houdt wel in het achter hoofd dat Google van waardevolle informatie houdt dus praat wel over het geen wat je zegt dat je schrijft om er voor te zorgen dat je hoog blijft scoren.

Waardevolle content

Ik heb al eerder gezegd maar dit is toch denk ik wel de beste manier om hoog te ranken op Google. Je website en blogstuk kan perfect zijn geoptimaliseerd maar als de content niet waardevol is voor de bezoekers zal Google je ook niet hoog in het lijstje zetten.

Daarom kan soms een blog stuk van circa 1000 woorden vaak veel beter ranken dan een blogstuk van 5000 woorden. Maar als de informatie van het 5000 woorden stuk veel waardevoller is dan zal deze hoger in Google verschijnen.

Schrijf je artikels altijd met de bezoeker in het achterhoofd.

Backlinken

Backlinken is wat lastiger maar zeker waardevol. Een backlink is eigenlijk een linkje naar jouw website vanuit een andere website. Je gaat natuurlijk niet linken naar een andere website als je de informatie van de website niet waardevol vindt en zo denkt Google er ook over.

Paar tips om backlinks te krijgen zijn:

  • Praat met mensen binnen jou niche om links uit te wissellen
  • Post je artikels op nieuws site’s
  • Blijf actief bloggen dan komen de backlinks wel vanzelf

Hoe meer je er hebt des te beter voor Google. En ook achter backlinken zit nog een strategie maar daar gaan we nu niet op in. Wil je er wel meer informatie over lees dan weer dit blogstuk van IMU.

Hoe krijg ik meer backlinks?

Directe bezoekers op je website

Hier wordt eigenlijk meer gebruik van gemaakt als je website al wat naamsbekendheid heeft. Directe bezoekers zijn eigenlijk die direct je domein naam in typen in de URL balk en zo op je website komen.

Zet bij al je social media profielen een link naar je website. Ook dit zijn directe links.

5 manier om geld te verdienen met je website

Google Adsense

Voordat je geld kan verdienen via Adsense is een goed aantal bezoekers per maand eigenlijk wel nodig. Ook moet je site door een soort test heen om te kijken of die aan alle eisen voldoet. Ziet je website er gewoon normaal uit en heb je er geen gekke dingen op dan zou dit geen Probleem moeten zijn.

Als je dus een goed aantal bezoekers per maand hebt kan dit een perfecte manier zijn om een passief inkomen mee te genereren. Je zet de advertentie neer en je hoeft er eigenlijk niet veel meer voor te doen. 

Een voorbeeld van een Adsense website. Nu is deze wel redelijk volgepropt me advertenties wat deze dagen eigenlijk averechts werkt maar dit is het idee achter een website waarbij je dus gebruikt maakt van Adsense.

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is een goede manier om online geld te verdienen. Wat een affiliate marketeer precies doet is hij refereert een product van een ander die hem dan een x aantal percentage geeft over de verkoop.

Affiliate program van Paypro

Je kan je aanmelden bij Paypro en affilaite worden. Er staan daar honderden producten die je zo kan promoten op je website. Elk weer met een ander commissie percentage. Ik zelf ben ook zo begonnen met een cursus over persoonlijke ontwikkeling.

Als je je aanmeld kan je links in het menu kiezen voor affiliate campagnes en dan kom je op dit scherm. Hier kan je kiezen voor talloze producten die je kan aanbieden. Alles gaat automatische bij een verkoop en je via Paypro kan je je zo laten uitbetalen.

Bol.com

Paypro is dan meer voor diensten of cursussen die online worden gegeven maar via bol.com kan je dus ook fysieke producten verkopen. Misschien wil je wel sport artikellen aanbieden dan kan je via Bol.com je site vol maken met producten die bij jou website passen.

Hier gaan de uitbetalingen wel anders. Bol.com betaald maandelijks uit.

Bol.com’s partner programma

Aliexpress

Aliexpress is een grote aanbieder en de producten komen voornamelijk vanuit azie. De kosten van de producten zijn erg laag en je kan je eigen verkoop prijs bepalen. Dus je hebt ook je eigen marge in handen.

 

Dropshipping is net iets anders. Een bezoeker plaats een bestelling bij jou en die stuur jij door naar de verkoper en die stuurt het direct door naar de consument. Je hoeft dus niet in te kopen en de producten  thuis te houden.

Je kan ook in partijen opkopen en dan zal je winst marge wel groter zijn omdat je korting krijgt als je in partijen opkoopt. het risico dat je dan wel loopt is dat je het niet verkocht krijgt.

Aliexpress

Eigen Product

Een eigen product creëren doe je niet zomaar. Je wilt natuurlijk iets unieks wat niemand anders aanbiedt. Probeer van deze mindset af te komen. Het is lastig om iets op de markt te zetten wat er nog niet is.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

 

Wat die persoon dus deed was golfspullen aanbieden waarbij mensen zelf aanpassingen konden maken. Denk hierbij aan de tas van de golfspullen, de initialen op je golfclub of een quote op je handschoen. Zo een soort aanbieder was er namelijk nog niet.

Met de juiste marketing kan je met dit soort kleine ideetjes al goed geld verdienen. Er moet ook vraag voor zijn maar als iets wordt al wordt gebruikt dan is de extensie erop vaak ook aantrekkelijk om te kopen.

Je hoeft dus niet een geheel nieuw product op de markt te brengen maar een kleine extra’s op een bestaand product kan al voldoende zijn om een full time inkomen te genereren.

E-mail marketing

E-mail marketing is krachtig. Je bouwt een email lijst van laten we zeggen 1000 personen. Je kiest een product of dienst die ook voor jou heeft gewerkt en promoot die met 1 email zo voor 1000 mensen.

Een email lijst bouwen gaat vaak door iets weg te geven. In ruil voor hun email geef je dus iets weg. een e-Book, 10% korting of een review van iets. Je kan het zo gek genoeg niet bedenken. Als het maar waardevol is.

Een goede manier om emails te winnen zijn pop ups. Ja ze kunnen behoorlijk irritant zijn maar uit meerdere testen blijkt dit wel te helpen voor conversie.

Als je het Divi theme aanschaft krijg je dus 2 gratis plugins waaronder andere de Bloom pop up plug in. Bekijk het filmpje om te kijken hoe het werkt.

Verkoop je kennis

Je kan ook natuurlijk jezelf verkopen op het internet. Je hebt misschien ervaring in een branche of iets bereikt wat andere mensen graag willen bereiken. Hier kan je dus een cursus over maken zodat de mensen het zelf doen. Je kan ook alles voor ze uit handen nemen en aanbieden het voor ze te doen.

Voor dit stukje heb je dan al wel wat kennis en ervaring nodig maar als je al iets kan wat de meerderheid niet kan, kan je in feite al iets aan bieden. Nogmaals laat het dan wel van waarde zijn en formuleer jezelf niet als specialist als je eigenlijk net zoveel weet en kan als de rest.

Je verkoopt misschien dan wel wat maar zodra de mensen er achter komen dat je waarde meevalt zal dit tegen je gaan werken.

Wil je dus een dienst aanleveren zorg er dan wel voor dat je iets kunt leveren dat het geld van de koper waard is.

Een aantal voorbeelden:

  • Heb je veel verstand van fitness dan kan je dus jou kennis over voeding en training verkopen via het internet. Er is hier veel vraag naar maar de concurentie is ook erg hoog.
  • Coaches proberen ook steeds meer een online inkomen te genereren. Misschien ben je afgestuurd en heb je moeite met het vinden van de juiste baan. Begin met bloggen en je kan gesprekken voeren via skype.
  • Je werkt in de bouw maar wilt daarnaast nog wat extra’s verdienen. Verkoop je kennis zo dat de mensen het thuis zelf kunnen doen.

Online marketing werkt anders

Het verkoop process van online marketing werkt heel anders dan in de winkel. Je praat met de medewerker en kan het product zien, voelen en misschien zelfs uit proberen. Bij producten/diensten op het internet kan dit niet.

Het overhalen van de bezoeker is dan ook moeilijker en vaak gebeurd een aankoop ook niet de eerste keer dat hij/zij op je website komt maar vaak pas na de 7e keer.

  • Eerst leer je ze hoe ze het zelf moeten doen via blog’s, e-Books of een video
  • Daarna Doe je het met ze samen. Je biedt ze en cursus aan waar alles netjes van a tot z staat uitgelegd.
  • Vervolgens doe je het voor ze. Je hebt het vertrouwen gewonnen en ze overtuigd dat jou dienst van meer waarde kan zijn voor hun.

Dit is een beetje het online process van aankoop op het internet. Je geeft gratis weg, biedt daarna een voordelig product aan met veel waarde en vervolgens ga je het voor ze doen en daar is waar je dus de meeste winst kan pakken omdat je zelf je eigen uur tarief bepaald.

Een eigen website maken

Om natuurlijk te beginnen heb je wel een website nodig. WordPress is gemakkelijk voor beginners en je kan binnen een paar uur al een website online hebben. Wij werken met het Divi theme en op die manier maken we onze websites.

Divi is geschikt voor beginners en professionals.

Je kan op Elegantthemes meer informatie vinden over Divi en waarom het zo makkelijk werkt.

Dit is wel een affiliate link dus wij verdienen daar ook een commissie over. Wij raden dan ook alleen producten aan die wij zelf ook gebruiken

Succes met het geld verdienen via je website!

 

 

Pin It on Pinterest

Ga je akkoord met de cookies regel? Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close