Je eigen website beginnen met WordPress. We gaan de 4 stappen doornemen die moeten worden gemaakt voordat je website online is en ook nog eens aantoonbaar is voor de bezoekers. Dit blog stuk is voor beginners geschreven en specifiek voor WordPress.

Wat je gaat leren in dit blogstuk:

 

Stap 1: Het juiste platform kiezen

 

 

Vooral als je een beginner bent is het belangrijk dat je een platform gebruikt die mobiel vriendelijk, snel en gemakkelijk aan te passen is. Zo een platform noemen we een content management system oftewel CMS.

 

Wat bedoelen we met CMS?

 

Begin 2000 werden alle websites nog handmatig gemaakt met HTML,PHP en CSS.

Een aantal jaar verder kan iedereen een website opzetten door middel van een voor afgemaakt thema. Wordt je website je inkomen dan is een op maat gemaakte website verstandiger.

Sinds WordPress is het voor iedereen toegankelijk om snel en makkelijk een website neer te zetten.

Om de vraag nog even te beantwoorden. Een CMS is een platform om je websites in bouwen en beheren.

De meest populaire platformen in 2017/2018

 

 

Je ziet dat WordPress er met kop en schouders bovenuit steekt. Meer dan 50% van de mensen gebruiken WordPress. WordPress is daarbij ook het meest populairst. Gevolgd door Joomla en Drupal.

 

Waarom wij WordPress aanraden om je website te bouwen

 

WordPress VS Coderen: Als je een echte web developer wilt worden dan zou ik je wel aanraden om minimaal de basis van HTML, CSS en PHP te leren. Maar dit neemt al gauw een half jaar in de slag. Dus als je een website binnen een aantal dagen wilt raad ik je aan om gebruik te maken van WordPress.

WordPress vs. Website Builders: Website builders kunnen duur zijn. Er zitten ook voordelige tussen maar het nadeel van de website builders is dat ze vaak beperkt zijn. Voor websites van 1 pagina kan het leuk zijn maar ook dan zou ik je aanraden om voor WordPress te kiezen en een voordelig thema aan te schaffen.

WordPress vs. Andere CMS’en: Joomla, durpal, Magenta etc. Zijn ook allemaal goede CMS’en maar voor beginners moeilijk te begrijpen. Vaak maken proffesionele webdevelopers hier gebruik van omdat het voor hun wel weer beter is dan WordPress.

Wil je meer informatie over gemakkelijke CMS’en dan zou ik eens hier een kijkje nemen: 5 populaire CMS’en vergeleken

2. Een domein en hosting aanschaffen

Voordat je website online zichtbaar is heb je een domein en hosting nodig. De naam van je domein moet je zelf verzinnen maar bij het aanschaffen van de hosting en het domein kan ik je zeker helpen.

Maak je domein kort en simpel.. mensen moet het makkelijk kunnen vinden.

We hebben een artikel geschreven over 5 verschillende hosting aanbieders die goed zijn voor een WordPress website.

Op jaar basis is een domein meestal 10-15 euro en hosting kan al vanaf een paar euro per maand. Wij maken gebruik van Siteground web hosting.

Waarom?

Super goede support –  24/7 bereikbaar, live chat en ze helpen je direct met het oplossen van je probleem. Snelheid – Ze hebben datacenters over de hele wereld. Ook in Nederland hebben ze er een zitten. Veiligheid – Je website wordt 24/7 gemonitord op hackers (SG optimizer kost 20 euro op jaarbasis) en ze maken dagelijks backup van je website. Prijs – Ze zijn misschien niet de goedkoopste in hun industrie maar de pakketten beginnen al vanaf 4 euro per maand.

Wij raden het Growbig pakket aan. Voor 2,50 meer per maand krijg je veel meer extra voordelen. Bekijk de website voor meer informatie: Siteground

De link is wel een affiliate link dus we krijgen er een commissie over. Wij zouden geen producten aanbieden die wij zelf niet gebruiken.

Tijdens het aanschaffen kan je gelijk een domein kopen die is 10-15 euro op jaarbasis.

Nadat je WordPress hebt geinstalleerd moet je de basis instelling goed zetten. Wij hebben een artikel geschreven over hoe je dat moet doen. Lees het hier: 5 stappen nadat je je WordPress hebt geïnstalleerd.

3. Instellen en aanpassen van je website

 

Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd staat er altijd een standaard thema op. Het twenty Seventeen Thema.

 

Bij het kiezen van een thema moet je op een aantal punten letten.

  • Past het bij mij business
  • Heeft het de functies die ik nodig heb (Webshop, contact formulieren, boekingssysteem etc.)
  • Is het gemakkelijk aan te passen
  • Hoe zit het met de support

Op de website themeforest.com. Heb je duizende vooraf gemaakte themas voor WordPress.

 

Divi van Elegant Themes

 

Divi is een software bedrijf dat binnen no-time is gegroeid tot marktleider van zijn branche. De voordelen, waarom het zo geweldig is en wat je er met beginner allemaal mee kan doen.

Het is geschikt voor zowel beginners als voor professionals. Hier onder een kort filmpje over Divi. Wil je toch meer informatie, lees dan het blog stuk: Divi Theme Review

De kosten zijn jaarlijks of eenmalig maar de waarde die je ervoor terug krijgt is vele male meer waard. Hier een aantal voordelen op een rij:

  • Super goede en snelle support.
  • Facebook groepen waar je je vraag kan stellen en er zijn altijd wel mensen die je kunnen helpen.
  • Een pop-up plug-in en een social media plug in ter waarde van een paar honderd dollar.
  • Gratis layouts die zitten inbegrepen in het team maar ook van andere webdesigners.  Op onze website staan ook gratis layouts.
  • en nog veel meer.

Zoals je ziet is het echt niet heel duur. Begin met het jaarlijkse plan en dan kan je later alsnog upgrade naar een lifetime plan.

Via deze link kan je op zoek gaan naar meer informatie en het uiteindelijk misschien wel aanschaffen. Voor vragen kan je ook bij ons terecht uiteraard.

 

4. Pagina’s toevoegen, menu’s maken enzovoorts.

 

Nu alles staat is het zaak om de website klaar voor gebruik te maken. Via de back end kan je alles eigenlijk doen.

Als je Divi aanschaft krijg je gelijk een ”tour” door Divi heen als je een pagina wilt maken. Ze leggen je alles uit hoe het werkt en waar je op moet letten. Daarnaast heeft Divi ook een documentatie waar alles instaat.

Voor nu is het belangrijk om de basisinstellingen goed te zetten. Heb je het nog niet gedaan dan hier nogmaals het artikel: 5 belangrijkste stappen voor na het installeren van je wordpress

Pin It on Pinterest