Er wordt als maar meer gezocht op de telefoon en tablet. Volgens de statistieken van Statista.com komt 51% van al het website-verkeer via een mobiele telefoon, met als leider Azië waar meer dan 65% van al het verkeer vanaf een smartphone komt. Een paar jaar geleden was dit nog een stuk minder.

Daarom is beveiliging en website snelheid ook er belangerijk maar nu er zoveel mobiele gebruikers zijn is een mobiel vriendelijke website misschien nog wel belangrijker. Als de bezoeker niet eens op de website wil blijven, dan zal de conversie automatisch ook laag zijn.

Wil jij je WordPress website mobiel vriendelijk maken maar heb je geen kennis van coderen? Gebruik dan de volgende tools om je website in orde te maken.

 

 

 

1. WPtouch

 

Wptouch mobile responsive maken

 

WPtouch een van de meest gebruikte, al is het niet de meest gebruikte, plug-in om je website mobiel vriendelijk te maken. De herkent gelijk of de bezoeker op een mobiel, tablet of PC zit. Afhankelijk daarvan krijg je de bezoeker het juiste thema voor zich.

Je content blijft helemaal het zelfde alleen de layout veranderd naar een mobiel vriendelijke omgeving. Ook al krijg je een heel ander thema, je Google ranking zal gewoon hetzelfde blijven, en misschien zelfs met deze plugin wel een betere ranking ook.

WpTouch is actief op meer dan 500.000 websites… Dat zegt ook wel iets over de kwaliteit van de plugin toch? Er zit wel een klein kostenplaatje aan vast maar je krijgt er ook wel wat voor terug.

Je kan kiezen uit 8 verschillende themas, meer dan 10 verschillende extensies en meerdere add-ons om het allemaal wat makkelijker te maken.

Wil je in een keer van alle responsive problemen af zijn, dan raden we deze plug-in aan. Je moet er wel wat voor over hebben, want de plannen beginnen pas vanaf $79, maar dan heb je ook waar voor je geld.

 

2. Jetpack 

 

Jetpack plugin door WordPress

 

 Jetpack zal je vast wel eens eerder van hebben gehoord. Het is een plug-in met veel verschillende optie’s. Het is ook een prima plugin om te hebben als je je website onderhoud zelf doet, hij scant je website op eventuele aanvallen van hackers, je krijgt er wat extra marketing tools voor een betere promotie en uiteraard support van de WordPress developers zelf.

Maar om niet af te dwalen van het onderwerp… Hoe maak ik mijn website mobiel responsive? Jetpack zelf heeft behoorlijk wat thema’s waar je uit kan kiezen maar een aparte functie om het mobiel responsive aan te zetten.

Vanuit daar kan je alles aanpassen zodat het steeds beter leesbaar wordt voor de mobiele gebruikers. Ben je opzoek naar een alles in 1 plugin dan is Jetpack the way to go.

Je hebt zowel een gratis als een betaalde versie. Betaalde plannen beginnen vanaf 3,50,- en oplopend tot 29,- per maand.

 

3. Theme Switcha

 

Any mobile theme switcher

 

Wat zo handig is aan deze plug-in is, is dat je een heel ander thema kunt gebruiken voor je mobiele bezoekers. Hij detecteert het apparaat waar de bezoeker mee op je website zit en converteert de website dan automatisch naar het juiste thema.

Mobile Theme Switcher heeft zowel betaalde als een gratis plug-in.

 

4. Max Mega Menu

 

De bezoeker moet makkelijk kunnen navigeren, laten we dat voorop stellen, zowel op de pc als op de telefoon. Als je bezoeker ergens naar op zoek is, zal die gebruik maken van je menu. Met deze plug-in kun je een hamburgermenu maken; je klikt erop en alles komt mooi en netjes naar voren.

De plug-in is gratis, heeft veel opties en is ook nog eens goed te stylen. Veel mensen gebruiken hem alleen voor desktop. Je kunt je menu een stuk aantrekkelijker maken met deze plug-in.

5. Divi Theme

 

 

Het Divi theme is van zichzelf responsive. Maak je je website met Divi, dan zal automatisch de schaal op telefoon ook goed zijn. Er zijn misschien wat kleine puntjes die minder soepel verlopen, maar het meeste zal vanzelf gaan.

Wil je je website omtoveren, dan is een overstap naar Divi zeker aan te raden.

Daarom hebben we er een uitgebreid blog stuk over geschreven. Wij werken er immers al jaren mee. Je kunt het artikel hier lezen: Divi THeme review. Is het je investering waard?

 

6. Image compressie

Over het algemeen is het beter om wat minder foto’s op mobiel te hebben dan op je desktop vanwege de snelheid. Maar alleen text maakt je website ook zo saai.

Met de plugin van WPMUDEV kan je afbeeldingen optimaliseren. Ze worden kleiner waardoor je website weer sneller wordt zonder echt kwaliteit te verliezen.

Smush wordpress afbeeldingen optimaliseer plugin

Smush is de plugin van WPMUDEV waar ik het over heb. Elke foto die upload kan je automatische laten optimaliseren door Smush. Ook kan je ze tot een bepaalde breedte of lengte schalen.

7. Cache plugin

Laadsnelheid is belangerijk voor je bezoeker en voor je Google ranking. Met een Cache plugin kan je al een hoop verschil maken.

Wil je meer weten over hoe je je website sneller kan maken? Dan is dit artikel over je website sneller maken wel wat voor jou.

Wat een Cache plugin eigelijk doet is een kopie maken van jouw website en die toesturen naar de bezoekers. Er wordt dan niet constant contact gezocht met de server en dat is juist wat vaak veel tijd kost.

Hoe een cache plugin werkt

Het kleine rondje is wat de cache plugin doet en het grote rondje als er geen cache plugin zou zijn. Een aantal goede betrouwbare Cache plugins:

De laatste, WpRocket is een betaalde plugin. Het is ook meer dan alleen een cache plugin het optimaliseert je database, lazy loading, samenvoegen van bestanden en nog veel meer.

Bekijk hier de voordelen als je onderhoud bij ons af neemt.

 

Je website is al een stuk mobiel vriendelijker

Heb je deze stappen toegepast dan is je website al een stuk mobiel vriendelijker dan dat die was. Wil je je website nog beter optimaliseren of loop je ergens tegen aan dan kan je altijd contact met ons opnemen of een reactie achter laten.

Heb je wat gehad aan dit artikel dan mag je hem altijd delen op social media , bedankt alvast 🙂

Pin It on Pinterest